TV og Biograffilm med optagelser fra Skagen
Filmfoto

Biograffilm
1996 Charlot og Charlotte
  Instruktør: Ole Bornedal

TV-Serie i 4 afsnit

I afsnit 4 er der optagelser fra havnen, Lodsvej og Sankt Hans aften på Fyrbakken. Sussi og Leo medvirker som orkester på værtshuset Skansen

Se dette afsnit fra DR's Arkiv Bonanza

Vist i TV
TV-Kanal Dato
DR1 02-02-2003
DR1 28-12-1997
DR1 29-09-1996
DR1 22-09-1996

  
Der er optagelser fra havnen, Lodsvej og Sankt Hans aften på Fyrbakken. Sussi og Leo medvirker som orkester

Ole Bordedals serie om to fantastiske pigers eventyrlige rejse. Langt om længe er pigerne ved rejsens mål: Skagen
To vidt forskellige piger støder ind i hinanden en sen aften i Københavns Lufthavn - de er begge blevet brændt af, og nu hænger de pludselig på hinanden. Efter at have drukket sig en ordentlig brandert på, at være løbet ind i den ene besynderlige eksistens efter den anden, have lavet ballade og skandale, og opdaget, at de bliver forfulgt, beslutter de, at det er klogest at forlade København. Sammen sætter de kursen mod Skagen - og det bliver en, på alle måder, begivenhedsrig rejse.

1993 Hjælp - Min datter vil giftes
  Instruktør: Per Pallesen

Optagelser ved Hjorts Hotel Skagen -
Sussi og Leo medvirker som orkester

Vist i TV
TV-Kanal Dato
TV3+ 28-12-2003
TV3+ 12-04-2003
TV3 28-12-2002
TV3 02-02-2002
TV3 19-11-1999
DR1 09-10-1998
DR1 17-03-1997
DR1 22-02-1997
Frisøren Bjarne er i fuld gang med at planlægge sin datters bryllup - hun skal giftes med en af byens politimænd, og fint skal det være, selv om Bjarne egentlig ikke har råd. På samme tid får borgmesteren besøg af sin bror Knud, der viser sig at have et stjålet Van Gogh-maleri med i tasken. Knud er på flugt, og truer nu med at afsløre borgmesterens lyssky fortid, hvis ikke han hjælper ham. Det bliver begyndelsen på en masse komiske og festlige forviklinger i den lille by

1993 Den korsikanske biskop
  Instruktør: Søren Kragh-Jacobsen

Svensk TV-Serie i 4 afsnit
produceret af Svensk TV1 drama

Optagelser med kameler på Råbjerg Mile
Brandbiler fra Falck i Skagen

Vist i TV
TV-Kanal Dato
STV1 1993

Kim's far er død, men hans sommerhus i västkustska øhav fortsat. Det skal navngives og hans fætter Max at tilbringe sommerferien. En dag, Kalle blive sendt et videobånd med en optagelse af sin far. Faderen opfordrer Kim at finde de korsikanske biskop, en magisk sudanesiske vand stjålet fra Vatikanet. Men for at starte showet op et par nysgerrige mennesker, der søger de samme ting.

1989 Aprilsvejr
  Instruktør: Helle Melander

Dansk kort film på 32 min

Anna, 10 år er med sin søster Rosa, 13 år på besøg hos deres mormor i Skagen. Rosa, som spiller cello, øver sig sammen med mormoren på en Vivaldi-sonate, de skal spille til en koncert i Drachmanns Hus. Anna er derfor overladt til sig selv. Naboens dreng Jeppe (Spillet af Karsten Uldal Nielsen fra Skagen) får besked på at tage sig af hende, og under deres ture på havnen og i det store øde landskab opstår der gradvist et nært venskab mellem dem.

1988 Macao die Rückseite des Meeres
  Instruktør: Clemens Klopfenstein

Schweizisk film

Optagelser fra Skagen havn - S.126 "Vita Vest"
og Falck i Skagen

I filmen er hovedpersonen en schweiziske dialektforsker Mark Grundbacher (Max Rüdlinger), og handlingen begynder da han er på vej hjem efter at have holdt et foredrag på universitetet i Stockholm. Flyet styrter ned i Østersøen og Sprogforskeren Mark og Piloten overlever. De kommer op i en redningsflåde som var med flyet og ender på en øde ø i Østersøen. De tror sig reddet, men det viser sig, at øen er kinesisk. Den er beboet af kinesere, men ellers har den en almindelig dagligdag og f.eks. både et postvæsen, telefoner og færgeforbindelse. De to finder hurtig ud af, at der er noget helt galt på øen. Alene det, at den er beboet af kinesere passer ingen steder hen og de to opdager at den ene af dem har mistet følesansen. Det giver dem en mistanke om, at de faktisk er i dødsriget. De to gør mange forsøg på at komme i forbindelse med deres familie, men det lykkedes ikke. Postvæsenet kommer ikke ud over øens grænser og det samme gælder telefonerne og færgeforbindelsen går kun rundt om øen. Til sidst forsøger de at flygte ved at svømme fra øen. De bliver opdaget lidt sent, og piloten drukner under flugten. Derefter vender filmen tilbage til virkeligheden, og her er det passageren, der er druknet. De to bliver fundet af en dansk fiskekutter, S.126 "Vita Vest" og bragt i land.

 
Filmscenen fra Skagen viser at S.126 "Vita Vest" kommer i havn i Skagen med en druknet mand
og en mand som næsten var død ombord. De to bliver hentet af henholdsvis en ligvogn og en
ambulance fra Falck i Skagen og kørt et lille stykke hen ad stålkajen.

1988 Falsk Forår
  Instruktør: Klaus Rifbjerg

Vist i TV
TV-Kanal Dato
DR1 05-02-1990

Den succesrige forretningskvinde Elisabeth Ward, spillet af Ghita Nørby, oplever. pludselig, at hun lever med et stort savn, som hun må gøre noget ved. Derfor rejser hun til Skagen for at opsøge den datter, hun i den lykkelige befrielsessommer 1945 fik med en engelsk soldat, men straks efter bortadopterede og ikke siden har haft kontakt med.


Falsk Forår med optagelser fra Mosegården og Brøndums Hotel

Da Elisabeth Ward sætter sig ind i sin Rover, og kører den lange vej fra London til Skagen for at finde sin bortadopterede datter, ændrer alt sig for en masse mennesker. Elisabeth Ward er ejer af et mægtigt mode- og kosmetik imperium. Hendes datter, Tenna, arbejder i en fiskehal i Skagen. Mødet i mellem mor og datter bliver voldsomt. De kommer fra to helt forskellige verdener, som de pludselig skal have til at passe sammen. Det går bestemt ikke stille af.

1987 Hip hip hurra
  Instruktør: Kjell Grede

Vist i TV
TV-Kanal Dato
DK4 22-07-2004
DK4 23-02-2004
DK4 01-12-2003
DK4 02-09-2003
DK4 13-06-2003
DK4 17-03-2003
DK4 01-12-2002
DK4 25-08-2002
TV2 20-04-1991
TV2 26-03-1991

Sådan skrev maleren P. S. Krøyer om sig selv, da han i 1881, 30 år gammel og vidt berejst slog sig ned på Skagen. Her hvor to have mødes og sjælen bestråles af Nordens mest forjættede lys, oplevede Krøyer også sin lykkeligste tid, både som menneske og kunstnerisk. Hans Skagensmalerier gjorde ham til sin tids mest berømte danske maler. Men hvor intenst Krøyer end dyrkede Skagens skønhed og sin egen livsglæde, indhenter skæbnen ham i form af familiens forbandelse sindssygen. Hans syn svækkes, så han i perioder ikke kan male. Hans kone forlader ham til Skagen boernes store forargelse. Men Krøyer nægter at give op.. Helt indtil hans død i 1909, 58 år gammel, bevarede han sit enestående positive livssyn.

Hip Hip Hurra m/ Stellan Skarsgård, Ulla Henningsen, Karen-Lise Mynster. Storfilmen om den verdenskendte maler P.S. Krøyers stormfulde liv. Som 30-årig slår Krøyer sig ned på Skagen i forvisningen om at han, på dette fantastiske sted, vil kunne rendyrke lykken. Men skæbnen indhenter ham. I perioder er hans syn så svækket, at han ikke kan male. 6 år før han dør som 58-årig, forlader hustruen.

1987 Manden fra Mormugao
  Instruktør: Niels Hausgaard

TV-Serie i 3 dele

Vist i TV
TV-Kanal Dato
DR1 januar 1988



Se film klip fra DR's Arkiv Bonanza

Manden fra Mormugao var en vanvittig børneserie, skrevet af Niels Hausgaard, med Poul Dissing i hovedrollen som sømanden George, der rejser til Lønstrup (!) for at finde den lille figur kaldet Manden fra Mormugao. En lykkefigur, som hans oldefar bragte hjem fra et fjernt land. Hvis Georg finder figuren kan han få tre ønsker opfyldt.

 

1983 Rejseholdet - Golfmordet - afsnit 5
  Instruktør: Bent Christensen

TV-Serie i 6 afsnit

Vist i TV
TV-Kanal Dato
DR1 28-05-1983


Se dette afsnit fra DR's Arkiv Bonanza

Kan man lære at slå en golfbold med så stor præcision, at man kan få den til at ramme et andet menneske og dræbe? Det er spørgsmålet for Rejseholdet.

 
Der er filmoptagelser fra Brøndums Hotel, Skagen Politistation og Fiskepakhusene

1983 Tøsedrengen
  Instruktør: Eddie Thomas Petersen f. 1951 Skagen

Novellefilm - 20 miin.

En novellefilm, der foregår i slutningen af 50'erne i et fiskermiljø i Skagen. Faderen er kommet ind fra havet og vender hjem til familien, som er mor, storesøster og drengen Stefan. Faderen går på værtshus og vender ikke hjem til aftalt tid. Stefan betragter sin far med stor kærlighed, og det er ham, der skal bugsere den berusede fisker hjem. Uden nogen opdager det.

Filmens fire hovedroller samt biroller spilles af skagboer

Faderen spilles af Orla Rump
Moderen af Emmy Christiansen
Sønnen af Kim Frandsen
Datteren af Charlotte Bech Jensen

1980 Tomas - et barn du ikke kan nå
  Instruktør: Bille August

Vi følger skuespilleren Lone Hertz og hendes fjortenårige søn Tomas Strøbye under en sommerferieuge i Skagen. Tomas er psykotisk, evnesvag i mildere grad og desuden epileptiker, og han bor normalt på en institution

1980 Pigen fra havet (Huset ved Havet)
  Instruktør: Claus Weeke.

Biografpremiere 28. november 1980, i Skagen Bio

Optagelser ved Betty Nansens Villa og det meste af Skagen-området

Vist i TV
TV-Kanal Dato
TV Bio+ 10-11-2001
TV Bio+ 04-10-2001
TV Bio+ 25-08-2001

En mand (Kurt Ravn) findes bevidstløs på en parkeringsplads i Nordjylland. Da han kommer til sig selv, kan han fortælle, at han har været sammen med en ung pige (Lene Scharling) i et hus ved havet. Imidlertid eksisterer tilsynelandende hverken pige eller huset. Manden vil dog ikke acceptere, at det hele bare er indbildning. Da hans venner inviterer ham på weeke-end i et hus, en af dem har arvet, genkender han straks huset, hvor han var sammen med pigen.

Claus Weeke skrev denne metafysiske historie sammen med Paul Gégauff, med hvem han året før havde samarbejdet om "Historien om en moder". Filmen, der til at begynde med havde titlen "Huset ved havet", blev oprindelig vist ved filmfestivalen i Cannes i maj 1980 og vakte en vis opmærksomhed. Der var imidlertid tale om en version, instruktøren ikke havde haft tid til at færdigredigere, og den blev inden den danske premiere omarbejdet og forkortet i en grad, så der næsten forelå en ny film. Historien var optaget ved Skagen og havde lokale beboere som statister og i mindre roller.

1976 Den korte sommer
  Instruktør: Edward Fleming

Vist i TV
TV-Kanal Dato
DR1 29-12-2000
DR1 08-12-2000

Hvordan bærer man sig ad med at fortælle en lille dreng, at hans far har fundet en anden dame, og at han ikke kommer hjem til dem mere. Netop denne situation står Kirsten (Ghita Nørby) i, efter hendes ægteskab er blevet opløst. Sammen med sønnen Birger (Casper Björk), tager hun hjem til fødebyen Hjørring for at slikke sine sår. På vejen hjem, ombord på Aalborgbåden, gør Kirsten en aldrende Barons (Ove Sprogøe) bekendtskab. Ved ankomsten til Hjørring møder Kirsten en gammel skolekammerat Jørgen (Leif Lauridsen). Han har altid været lidt småforelsket i hende. Jørgen og Birger bliver hurtigt gode venner. Jørgen, som er strandfoged, inviterer Birger med på sin rute, for, som han siger, Der er meget at holde øje med stranden, klitterne og redningsbåden. Han har også en gård og en rugemaskine til at udruge kyllinger med. Birger skaber hurtigt kontakt til de andre børn i byen. Sammen med naboens søn stifter han bekendtskab med 'Sjappergassen' (Lone Hertz), en af byens 'Feltmadrasser'. Børnene elsker at drille hende, så hun løber efter dem. Kirsten finder snart ud af, at meget er forandret, siden hun rejste hjemmefra. Iført sin pæneste kjole og med en vandkæmmet Birger ved hånden går hun på venindebesøg. Gadespejlene taler deres tydelige sprog. Hun observeres, men dørene er lukkede. Else (Birgit Conradi) føler utilpashed ved hendes nærværelse, og afviser hende med en dårlig undskyldning. Kirsten er rasende og hun undskylder sig overfor moderen (Bodil Udsen) med hun har hovedpine. En dag modtager Kirsten et brev fra baronen, hun mødte på båden. Han udbeder sig om et Rendezvous. Han håber, at hun ikke tager anstød af hans dristighed. Kirsten indleder en flirt med baronen. En dag på stranden tiltrækkes Birger af en flok mænd som gør gymnastik.


Henning Jensen og Ghita Nørby

Han følger efter dem ud i vandet, og er nær ved at drukne. En af mændene redder ham, og afleverer ham til Kirsten. Da hun vil takke ham er han væk. Lidt senere dukker han op iført tysk officersuniform. Han præsenterer sig som Eugen. Hans omsorg, og den opmærksom han viser hende, gør hende til et let offer, set på baggrund af de forsmædelige nederlag, hun har lidt, siden hun genså sin barndomsby. Kirsten be'r Birger om ikke at omtale, hvad der skete på stranden. Gemytternes uoverensstemmelse begynder at koge over mellem mor og datter. Kirsten starter et forhold til Eugen uden at tænke på omkostningerne. Vi skriver 1943 og krigslykken er ved at vende. Det går tilbage for tyskerne på alle fronter. Kirsten møder Eugen i det skjulte, så moderen ikke opdager, hvad hun har for. Kirsten er rystet over børnenes drillerier af 'Sjappergassen'. Birger vil vide, hvad en feltmadras er, men Kirsten slår det hen. Børnene er derimod villige til at fortælle betydningen. Sjappergasser skal klippes skallede og tyskerne skal have halsen skåret over. Baronen belejrer Kirsten og moderen tror i sin enfoldighed, at Kirsten en dag vil blive Baronesse. Baronen inviterer på te i Skovpavilionen. Her tilbyder han Kirsten ægteskab. Der dukker en flok tyske officerer op, med Eugen i spidsen. Da de hilser på Kirsten, får baronen travlt med at forsvinde. De har ikke mere at tale om. Kirsten må lyve sig til at møde Eugen. Det er måske deres sidste møde. Eugen erklærer Kirsten sin kærlighed, og Kirsten erkender at hun også elsker ham. En umulig kærlighed, som ingen chancer har for at overleve. Kirsten be'r Eugen om at tage hende med, når han rejser, men det er umuligt. Efter at være jaget af en håndfuld unger gennem byen bliver Kirsten overfaldet og klippet. Hun bliver befriet af `Sjappergassen'. Kirsten beslutter at tage tilbage til København og prøve at finde sig selv. Birger derimod søger trøst hos Jørgen.

1973 Skagen 1972
  Instruktør: Claus Weeke

Kortfilm - Vist ved filmfestivalen i Cannes 1973

I 1975 blev Claus Weekes kortfilm Skagen 1972 vist i 14 biografer i Paris. Filmen blev vist som forfilm til Claude Chabrols film "Une partie de plaisir". Den var i forvejen vist i de danske biografer og i dansk og udenlandsk TV

Filmen er optaget i CinemaScope, (bredlærredsystem) Filmen viser et flot billede af de gamle kvarterer i Skagen i de tidlige morgentimer i sommeren 1972.

1971 kong Lear
  Instruktør: Peter Brook

Optagelser på Råbjerg Mile

Filmatisering af William Shakespeares drama om den gamle konge (Paul Scofield), der bringer ulykker over sig selv og sit rige med at forstøde sin yngste datter og dele riget mellem de to andre

  
De 7 Vikingeskibe som var 15 m lange blev bygget på Ålbæk Burfabrik - kong Lears hundrede lokale riddere i gennem klitterne. (Foto: Skagens Avis)

1971 Partsfiskere
  DR-Dokumentar film på 25 min.

En film om partsfiskeri i nordsøen mellem
S.225 Caprice - Skipper: Willy Gaihede
og
S.115 Rosa Henriette - Skipper: Jens Frederik Hjermitslev (Fekke)

  
  

1970 Sommer Preludium
  DR-Dokumentar film 35 min.

Filmholdet besøger bl.a.
S.192 Lilli - Skipper: Karl A Jørgensen
Auktion i den gamle auktionshal
Kirsten Kruse og Mads Peter Neumann ved Fiskepakhusene
Karstensens Skibsværft
Ruths Hotel i Gl. Skagen
Stationsleder Chr Christoffersen ved Gl. Skagens Roredningsbåd
Sandormen på Grenen
Herre Frisør Erik Korsgaard og
Drachmanns hus - Drachmannsklubben

    
    
Sommer Preludium - DR 1970

1967 Anna Brun og Grenen
  DR-Dokumentar film 35 min.

Anna Brun og Grenen på sildefiskeri på
Jærens rev ud for den norske vestkyst

S.55 Anna Bruuns besætning
Jesper Bruun Andersen, Skipper
Jørgen Fage Larsen
Bent Christiansen
Anders Nielsen
Knud Vestergård

S.124 Grenen
Kaj Rønnest, Skipper

    
Jesper Bruun Andersen, Kaj Rønnest, Trawleren S.55 Anna Bruun, Anders Nielsen - DR 1967

1963 Op og Ned af gaden
  DR-Dokumentar film 35 min.

Op og Ned af gaden - Skagen 7 juli 1963
Svend Pedersen, Underholdingschef for DR besøger

Helga Ancher foran Havehuset ved Skagen Museum
Hun fortæller om sine forældre Anna og Michael Ancher
og der vises flere af deres malerier

Svend Pedersen, besøger herefter Auktionsmester,
Aage Geisnæs ved huset på Hakon Børesens vej og fortæller om
Hakon Børesen og hans hus Kadarra på Chr D. X' s vej 82

Havnemester, Aage Petersen, på havnen og herefter
Fisker, Frits Bruun om Lars Kruses historie

Emilie Schiøtt, om Holger Drachmann og herefter
Drachmanns historie

   
Helga Ancher - Svend Pedersen og Auktionsmester, Aage Geisnæs - Havnemester, Aage Petersen
   
Bundgarnsjolle - Svend Pedersen og Fisker, Frits Bruun - Svend Pedersen og Emilie Schiøtt

 

Untitled  

Untitled  


  Top Home - Gå til Forsiden